Tuesday, April 3, 2018

សូមស្វាគមន៏របៀបធ្វើអាហារសម្រន់



ប្រហិតសាច់គោ




ប្រហិតសាច់គោគឺជាអាហារដែលចម្អិនជាទូទៅនៅក្នុងខាន់ថននិងសហគមន៍ចិននៅឯនាយសមុទ្រដែលត្រូវបានបង្កើតឡើងដោយប្រជាជន Teochew ។ ដូចជាឈ្មោះបានបង្ហាញថាគ្រាប់បាល់នេះត្រូវបានធ្វើឡើងពីសាច់គោដែលត្រូវបានផុសឡើងយ៉ាងល្អ, សាច់ដីផ្សេងទៀតដូចជាសាច់ជ្រូកអាចជាគ្រឿងផ្សំនៃគ្រាប់បាល់សាច់ដុំ [1] ។ ពួកវាអាចបែងចែកបានយ៉ាងងាយស្រួលពីបាល់ត្រីដោយសារតែពណ៌ខ្មៅរបស់ពួកគេ។ លក្ខណៈមួយទៀតគឺបំណែកតូចៗនៃសរសៃពួរសាច់ដុំនៅក្នុងគ្រាប់បាល់នីមួយៗនឹងរលាយជាមួយអាហារចម្អិនយូរ


ប្រហិតគ្រឿង


នំត្រីឆ្អិនខ្នងគឺជាមធ្យោបាយដ៏ឆាប់រហ័សមួយដើម្បីបន្ថែមប្រូតេអ៊ីនមួយចំនួននិងការទាត់មួយសម្រាប់អាហារពេលល្ងាចរបស់អ្នក។ បម្រើជាមួយបាយនិងចានចំហៀងដទៃទៀត។ ប្រសិនបើអ្នកធ្វើឱ្យវាអំបិលតិចអ្នកក៏អាចរីករាយជាមួយវាជាអាហារសម្រន់ដែរ។ នំត្រីឆ្អិនខ្នងគឺជាមធ្យោបាយដ៏ឆាប់រហ័សមួយដើម្បីបន្ថែមប្រូតេអ៊ីនមួយចំនួននិងការទាត់មួយសម្រាប់អាហារពេលល្ងាចរបស់អ្នក។ បម្រើជាមួយបាយនិងចានចំហៀងដទៃទៀត។ ប្រសិនបើអ្នកធ្វើឱ្យវាអំបិលតិចអ្នកក៏អាចរីករាយជាមួយវាជាអាហារសម្រន់ដែរ

ពងមាន់អាំង




(ដែលមានឈ្មោះថា hotdog) ដែលត្រូវបានគេស្គាល់ផងដែរថាជា frankfurter (ជួនកាលខ្លីទៅត្រង់) ឆ្កែឬ wiener គឺជាសាច់ក្រកដែលឆ្អិនតាមរបៀបប្រពៃណីដុតឬនំប៉័ងហើយបំរើនៅក្នុងប៊ុនដែលមានចំណែកខ្លះ។ [2] [3] [ 4] [5] វាគឺជាប្រភេទសាំងវិចមួយ។


No comments:

Post a Comment